Dziś mamy 19 kwietnia 2024, piątek, imieniny obchodzą:
21 października 2021

Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli. Idealna na świeże pieczywo

fot. pow.

fot. pow.

Jesień w pełni, dlatego warto nieco urozmaicić# naszą kuchnię! Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli to ciekawe i pyszne smarowidło, które doskonale łączy się ze świeżym pieczywem. Spróbujcie przygotować je samodzielnie, a na pewno będziecie do niej wracać!

Składniki:

• 1/2 szklanki czerwonej fasoli (np. marki Halina) namoczonej przez noc
• 1 czerwona cebula posiekana
• 1 ząbek czosnku posiekany
• 1 jabłko obrane i pokrojone w drobną kostkę
• 1 łyżeczka majeranku
• 1/2 łyżeczki oregano
• 1/2 łyżeczki mielonej papryki
• 1 łyżka sosu sojowego
• Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Fasolę gotować do miękkości.
2. Cebulę z czosnkiem podsmażyć na oleju aż zmięknie.
3. Dodać jabłko wraz z przyprawami i całość smażyć przez 5 minut.
4. Wszystkie składniki umieścić w mikserze i zmielić na pastę. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!

Materiał: Łukasz Nocuń

Oceń artykuł: 0 1

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!