21 października 2021
Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli. Idealna na świeże pieczywo
fot. pow.
Jesień w pełni, dlatego warto nieco urozmaicić# naszą kuchnię! Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli to ciekawe i pyszne smarowidło, które doskonale łączy się ze świeżym pieczywem. Spróbujcie przygotować je samodzielnie, a na pewno będziecie do niej wracać!
Składniki:
• 1/2 szklanki czerwonej fasoli (np. marki Halina) namoczonej przez noc
• 1 czerwona cebula posiekana
• 1 ząbek czosnku posiekany
• 1 jabłko obrane i pokrojone w drobną kostkę
• 1 łyżeczka majeranku
• 1/2 łyżeczki oregano
• 1/2 łyżeczki mielonej papryki
• 1 łyżka sosu sojowego
• Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Fasolę gotować do miękkości.
2. Cebulę z czosnkiem podsmażyć na oleju aż zmięknie.
3. Dodać jabłko wraz z przyprawami i całość smażyć przez 5 minut.
4. Wszystkie składniki umieścić w mikserze i zmielić na pastę. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Smacznego!
Materiał: Łukasz Nocuń
Czytaj również
- Światowy Dzień Kartofla. Pięć sposobów na danie z ziemniaka
- Wielkanocne 2 w 1. Jaja w skorupkach faszerowane kiełbasą
- Bezglutenowe musli. Pyszne i lekkie śniadanie na wiosenne poranki
- Zaskocz swoją drugą połówkę pyszną kolacją. Mamy kilka przepisów
- Klopsiki po marokańsku z kaszą kuskus. Zobacz przepis kulinarny
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!