09 sierpnia 2024
Włącz warzywa do diety. Cenne właściwości fasolki szparagowej
fot. pixabay
Lato to okres dużej różnorodności warzyw i owoców. Warto wykorzystać# ten czas i włączyć je do naszej diety.
Im więcej warzyw i owoców na talerzu, tym lepiej dla naszego zdrowia.
Jednym z wartościowych warzyw jest fasolka szpragowa.
Jakie ma właściwości?
- bogata w błonnik
- zawiera żelazo, magnez, wapń, potas, fosfor, mangan
- korzystnie wpływa na pracę nerek
- reguluje pracę przewodu pokarmowego
- źródło witamin A, C i z grupy B
- zalecana diabetykom
Źródło: GIS
Czytaj również
- Ruszyli na pomoc. Kujawsko-pomorscy strażacy w drodze do Sieradza
- "Tak dla CPK". Można złożyć podpis pod inicjatywą obywatelską
- Posiedzenie Parlamentarnego Zespołu Ziemi Bydgoskiej. Eksperci o budowie szybkiej kolei
- Sytuacja meteorologiczna w kraju. Wideokonferencja z udziałem wszystkich urzędów wojewódzkich
- Wojewódzka inauguracja Europejskich Dni Dziedzictwa. Wyniki konkursu
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!