Dziś mamy 17 września 2024, wtorek, imieniny obchodzą:
09 sierpnia 2024

Włącz warzywa do diety. Cenne właściwości fasolki szparagowej

fot. pixabay

fot. pixabay

Lato to okres dużej różnorodności warzyw i owoców. Warto wykorzystać# ten czas i włączyć je do naszej diety.

Im więcej warzyw i owoców na talerzu, tym lepiej dla naszego zdrowia.

Jednym z wartościowych warzyw jest fasolka szpragowa.

Jakie ma właściwości?

- bogata w błonnik

- zawiera żelazo, magnez, wapń, potas, fosfor, mangan

- korzystnie wpływa na pracę nerek

- reguluje pracę przewodu pokarmowego

- źródło witamin A, C i z grupy B

- zalecana diabetykom

Źródło: GIS

Oceń artykuł: 16 14

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!